Om mig

Autoriseret psykolog og godkendt specialist

Jeg er autoriseret psykolog og godkendt specialist i psykoterapi af Psykolognævnet. Jeg har arbejdet som klinisk psykolog i over 20 år og undervejs også været projektleder for flere udviklingsprojekter, fordi jeg som psykolog altid har fået mange ideer til initiativer og koncepter, der kan understøtte behandlingen og gerne forebygge tilbagefald. En gang imellem har jeg selv været leder og haft andre typer opgaver, men aldrig har jeg sluppet terapien som er min store passion.

At lede efter den rette psykolog kan være sin sag og er svært for selv os psykologer. Det rette match mellem psykolog og klient har vist sig at have ret afgørende betydning for effekten af behandlingen og egentlig større betydning end terapeutiske metoder og andre faktorer.

Ekspertiser og interesseområder

Min særlige ekspertise og interesseområde gennem de sidste mange år har været traumer og komplekse relationelle vanskeligheder. Både choktraumer, udviklingstraumer og seksuelle traumer kan præge livet hos mange mennesker, men behøver hverken at definere den enkelte eller fortsætte med at reducere livsmulighederne for en. Jeg har igen og igen set mennesker blomstre for øjnene af mig og generobre livet og dets muligheder. 

På samme måde tænker jeg at diagnoser kan være gode og vigtige hypoteser og fungere som en forståelsesramme som kan være til hjælp, når den rette behandling skal tilrettelægges, men diagnoser er langtfra den endelige og udtømmende forklaring på den enkeltes lidelser. Diagnoser kan give ro og retning hos den ene og uro og komplikationer hos den anden.

Hjælp til selvhjælp

Jeg vil til enhver tid insistere på at behandle hele mennesket og være optaget af hvilke bagvedliggende årsager der er til forpintheden, som man måske aldrig er blevet spurgt til eller har fået bearbejdet. Jeg vil løbende inddrage og anbefale andre faggrupper, hvis jeg tænker at andre end mig kan supplere den psykoterapeutiske behandling og på sigt gerne også erstatte den.

 

KORT CV

2021 – 2023  Center for Seksuelt Misbrugte (CSM:ØST); Faglig leder og behandler.

2018 – 2021 Psykiatrisk privathospital Hejmdal;

Voksne og unge patienter henvist med pakkeforløb fra RHP, forsikringspatienter samt selvbetalende klienter indenfor diagnosegrupperne: PTSD, depression, angst, OCD, emotionel ustabil og ængstelig evasiv personlighedsstruktur, stress, angst, depression. Supervision af interne og eksterne psykologer; både metodesupervision og sagssupervision – i gruppe og individuel.

2014 – 2018 Psykoterapeutisk Center Stolpegård;

Behandler på Ambulatorium for Traume og Belastningsreaktion og Ambulatorium for Personlighedsforstyrrelser. Konstitueret chefpsykolog. Intern og ekstern supervisor for præ-autoriserede og på vej til specialist psykologer. Forskningsenhed og Kompetencecenter for Psykoterapi, RHP, med til at starte kompetencecentret og var projektleder på flere udviklingsprojekter.

2006 – 2014 Studenterrådgivningen;

Behandling af studerende med eksamensangst og udvikler af app til studerende med eksamensangst; Eksamenshjælp. Gratis i App Store og GooglePlay. Oversat til engelsk; Exam Stress.

2005 – 2015 Socialpsykologerne;

Netværk af psykologer med den frivillige sektor som primært fokusområde. Underviser i samtaleteknik og supervisor for bl.a. følgende frivillige grupper: Ung På Linje/Ung On Line, Mandagsklubben, Connect,  Sexlinjen, ADHD foreningen.

2001- 2015 Forsvarets Sundhedstjeneste;

Kurser i psykisk førstehjælp og psykiske efterreaktioner ved ulykker og katastrofer for sundhedspersonale ifm. udsendelse i krigsområder.

2002 – 2003 Forsvarsakademiet – Center for specialundervisning;

Undervisning i kulturpsykologi og interkulturel kommunikation.

2003 – 2006 Familiecenter Øst (PPR), Faxe Kommune;

PPR psykolog.

2003 – 2007 Psykologisk Korttidsrådgivning, Nørrebro;

Startede et frivilligt projektet fra bunden.

2000-2002 Slagelse Seminariet;

Underviser i udviklingspsykologi, kulturpsykologi og pædagogik gennem fire semestre. Specialevejleder og eksaminator gennem tre semestre.

1998-2001 Klubpædagog Seminariet;

Underviser i udviklingspsykologi og pædagogik gennem tre år

 

 

 

Særlige erfaringsområder indenfor behandling:

 • Traumer (PTSD)
 • Tilpasningsreaktioner
 • Komplekse traumer
 • Personlighedsforstyrrelser
 • Sorg og krise
 • Stress
 • Depression og angst
 • Eksamensangst
 • Lavt selvværd
 • Pårørende til psykisk syge
   

Kvalitetssikring

I forbindelse med mit terapeutiske arbejde og supervision af andre, modtager jeg selv løbende supervision af erfarne supervisorer og guides af andre mentorer i livet, der med deres visdom nærer og vedligeholder nysgerrigheden for den menneskelige natur og psyke hos mig.

Hvad optager mig for tiden?

Jeg følger intens med i det psykedeliske forskningsfelt i behandlingen af særlig traumefeltet, hvor MDMA-assisteret terapi af PTSD har vist imponerende effekt i forskningssammenhænge. Metoden forventes legaliseret inden for få år i Europa og er godt på vej til at blive det i USA. Jeg skal i gang med certificeringsuddannelsen i nov. 2023 hos MAPS Iceland.

Hold øje med hjemmesiden her og andre gode netværk, hvor ny viden løbende deles til inspiration for både behandlere og klienter.

Psykolog i København med kort ventetid

Jeg kan som regel kunne se dig til indledende samtale og starte behandlingen op indenfor en til to uger. Vær opmærksom på at jeg ikke tager imod henvisning fra din læge, men undersøg om du måske har en sundhedsforsikring, som vil dække hele eller noget af behandlingen.

Kontakt mig på kontaktformularen eller ring +45 26 14 96 98.

Kontakt psykolog Mehrak Lykkeberg
Vesterbro i København

Spam-kontrol - Svar venligst på dette regnestykke